De voordelen van een échte pokertafel tegenover een tabletop of een speelmat

Naast een echte pokertafel is het ook mogelijk om te spelen op een zogenaamde tabletop. Dit soort speelmat voor poker kan je gewoon bovenop een andere tafel leggen om op die manier je gewone tafel of salontafel om te vormen tot een pokertafel.

Ondanks het feit dat het leuk kan zijn om overal te kunnen pokeren en het een heel snelle manier is om te kunnen beginnen, vind je toch weinig echte pokerfans die een tabletop verkiezen boven een echte pokertafel.

Er zijn verschillende redenen voor deze voorkeur, die eigenlijk weinig uitleg behoeven. Een speelmat is simplistisch. Een beetje pokerspeler die zichzelf serieus neemt, neemt geen genoegen met een matje dat bovenop de restjes avondmaal wordt gezet.

Het kan leuk zijn bij wijze van grap, maar als het menens is, toont een echte pokertafel meer standing. Ze spelen op de World Series of Poker toch ook niet op keukentafels? Verder past zo’n speelmat ook niet altijd perfect op een tafel.

ke tafel ziet er weer anders uit, waardoor zo’n speelmat altijd kleiner zal uitvallen dan de tafel waarop gespeeld wordt. Qua looks zit dat dus al zeker niet goed, maar ook qua comfort moet je inboeten met een tabletop. Heel de tijd moeten voorover buigen om je kaarten te zien of in te zetten is verre van aangenaam.

Een tabletop kan een uitkomst bieden wanneer je echt met plaatsgebrek hebt te kampen, of wanneer je het spel nog volop aan het ontdekken bent misschien om te zien of het iets voor jou en je vrienden is. In alle andere gevallen ben je beter af met een échte pokertafel, eventueel een opvouwbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *