Wat zijn de kenmerken van een goede pokertafel

Als je op zoek bent naar een pokertafel, moet je op voorhand een aantal afwegingen maken. De keuze die je zal maken zijn afhankelijk van een aantal objectieve kenmerken en een aantal persoonlijke wensen.

Uiteindelijk neem je de pokertafel die voldoet aan de eisen die jij stelt. Er zijn tafels voor elk budget, veel is dus afhankelijk van wat jij ervan wilt.

Kidney
Puur objectief is een goede pokertafel eentje die stevig genoeg is om er op een aangename manier een spelletje poker aan te kunnen spelen. Stevigheid kan in vele opzichten worden bekeken.

Zo is er om te beginnen de constructie van de poten die de tafel recht houdt. Deze kan bestaan uit een enkele poot in het midden, maar stabieler is de versie met vier poten uiteraard. Verder is het materiaal van het tafelblad ook zeer verschillend.

Simpele modellen hebben een tafelblad uit een stevig soort plastic, terwijl robuustere types dan weer een vol houten tafelblad hebben. Daartussen zit dan nog MDF, wat een soort houtvezelplaat is, waar een sierlaagje wordt op geplakt.

Het verschil in prijs zit ‘m natuurlijk in de gebruikte materialen en het type constructie. Naast stevigheid is de kwaliteit van het vilt waar op wordt gespeeld ook van groot belang. Een echte pokerspeler kiest voor een diepe, volle kleur in een goed soort vilt zodat de kaarten makkelijker schuiven.

Niet alleen oogt dit veel mooier en professioneler, ook is snelheid in het spel soms een factor en die mag niet onderbroken worden door technische problemen als vilt van slechte kwaliteit. Bij echte pokerwinkels hebben ze een hele selectie pokertafels van verschillende kwaliteiten, en is het vaak een kwestie van hoeveel geld je wil uitgeven…

Dingen die subjectief zijn maar die mee de keuze bepalen, zijn bijvoorbeeld het aantal plaatsen aan de pokertafel en of er drankhouders voorzien zijn of niet.

Wanneer je regel matig spelletjes organiseert voor een ganse groep vrienden en dat meestal een gezellige boel is met drankjes, kan je maar beter kiezen voor genoeg plaats en drankhouders.

Je wilt comfort bieden, en er tegelijk voor zorgen dat je tafel niet bevuild geraakt. Verder kan het praktisch zijn dat een pokertafel opvouwbaar is, mocht je geen aparte kamer hebben voorzien of wel eens op verplaatsing iets organiseert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *